Hvad koster det egentlig at få lavet en app? 

teaser_billede.png
 

Ja, hvad koster en app? 

Dét er spørgsmålet, vi som medarbejdere hos Snapp får stillet allerflest gange. 

Svaret er ikke entydigt, og vi kan finde på at svare med at stille spørgsmålet: Hvad koster en bil? Det er noget alle kan forholde sig til, og det kan vi godt lide. 

Hvilken bil har du behov for?

Du kan få en bil, der kan køre dig fra A-B. Den har ikke den store komfort, men den dækker dit behov for transport. Du kan også få bilen, der har alt i udstyr, og som dækker alle tænkelige behov for lækre detaljer og dertilhørende fede fælge. Og så er der familiebilen, som dækker dit transportbehov, er rummelig og har god plads til udvidelse af familien. 

Vi anbefaler i reglen ‘familiebilen’ eller for at tale vores eget sprog: vi anbefaler at starte ud med en version 1 af din app. En version 1 dækker dine behov her og nu og kan udvides med tiden. Processen omkring en version 1 er overskuelig, og så snart du har din app ude hos målgruppen, kan du få den feedback, der vil være springbræt for en version 2 og 3 osv. Kun igennem test og brug af appen kan du få den ægte oplevelse af din app. Hvad virker, hvad virker mindre godt, og ikke mindst mangler der noget i appen for at være en app, som målgruppen vil bruge på daglig, ugentlig eller månedlig basis? 

 
silhouette-of-man-and-child-near-white-hyundai-tucson-suv-1134857.jpg
 

Du skal dog være skarp på det behov, som appen skal udfylde og til dels være tro mod din oprindelige idé. Bliver din app for kompleks, kan målgruppen gå kold i alle mulighederne. Prøv at overveje hvilke behov nogle af de mest downloadede apps dækker; Google Maps er navigation, Tinder matcher dig med ligesindende, Pinterest deler billedeinspiration og Too Good 2 Go deler mad, så du kan være med til at bekæmpe madspild. Alle er eksempler på populære apps, som dækker ét behov. Det er klart, at nogle af disse apps har en del finish og flere funktionaliteter indbygget, men formålet er entydigt. 

 
photo-of-people-standing-near-white-wall-3183180.jpg
 

For at summe op så koster en app det samme som den bil, du har behov for.

Så stil dig selv spørgsmålet, hvilken bil passer til dit behov? 

Når det så er sagt, så findes der muligheder for at holde omkostningerne nede, så tøv ikke med at kaste dig ud i dit app-projekt. For selvom man altid gerne vil have de fede fælge med i handlen, så findes der muligheder for ekstraudstyr, der er til at betale også indenfor app-verdenen. 

Vi håber, at denne lille artikel har givet dig svar og været med til at afmystificere prisen på en app. Det at lave en app er ret teknisk, men det behøver ikke være for teknisk at forstå.

Det er filosofien hos Snapp. 

➡️ Følg med når vi bakker denne artikel op med tips til, hvordan du kan få finansieret din app.

 
Previous
Previous

Tips til finansiering af dit app-projekt

Next
Next

Skvalderkål, netværk og 'Voldemort'​